Online priručnik za pretraživanje


Drugo izdanje Priručnika za pretraživanje online baze podataka izdala je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, a kao i prošlo izdanje napisala ga je Jadranka Stojanovski (IRB).

Online verzija priručnika prilagođena je korisnicima koji žele pronaći točno određene informacije ili žele brzo doći do informacija o bazi koju upravo pretražuju.

Jednostavnom navigacijom kroz sadržaj dolazi se do pojedinih tema, a odabrani link izravno vodi do odgovarajućeg mjesta u priručniku.

Pri korištenju online priručnika pristupate samo pojedinom njegovom dijelu, tako brže dolazite do željenog sadržaja jer nije potrebno čekati da se čitav priručnik snimi na Vaše računalo.

(Sadržaj i izgled online verzije istovjetan je onome u tiskanoj ili pdf verziji).

Priručnik

Info

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u probni rad pušten PROXY SERVER Centra za online baze podataka.

Koristeći proxy server omogućen vam je pristup svim pretplaćenim sadržajima sa BILO KOJEG računala, uz korištenje vašeg osobnog AAI korisničkog imena i lozike.

Sljedećih nekoliko mjeseci proxy će raditi kao "beta" verzija, pa se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju u slučaju eventualnih problema na koje naiđete. Također, zahvalni smo i na svim prijedlozima, te vas molimo da nam prijavite eventualne poteškoće na koje naiđete.

Više informacija možete pronaći na FAQ stranici Centra za online baze podataka.