Online baze podataka (39)

Tražilica

Regional Business News

Ova baza podataka sadrži sveobuhvatne cjelovite tekstove regionalnih poslovnih publikacija. Regional Business News sadrži više od 80 regionalnih poslovnih publikacija koje pokrivaju sva gradska i ruralna područja u SAD-u.

Cjelovit tekst

ScienceDirect

ScienceDirect je najveća svjetska elektronička kolekcija cjelovitog teksta i bibliografskih informacija iz područja prirodnih, tehničkih i medicinskih znanosti. Science Direct je dio Elseviera i nudi preko 2500 časopisa (od čega oko 2000 kao izdavač) i preko 10000 knjiga.

Cjelovit tekst

SocINDEX with Full Text

SocINDEX with Full Text najopsežnija je i najkvalitetnija svjetska baza podataka socioloških istraživanja. Sadrži više od 2 066 400 zapisa s predmetnim naslovima iz tezaurusa s više od 19 750 socioloških pojmova koji su izradili sociolozi i stručni leksikografi.

Cjelovit tekst

SPIRES

SPIRES-HEP (High-Energy Physics Literature Database) bazu podataka održava Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) od druge polovice 1960-ih. Baza je specijalizirana za literaturu iz područja fizike čestica. SLAC također surađuje i s drugim ustanovama iz cijelog svijeta, a koje se bave fizikom.
Zanimljivo je da se radi o prvoj web stranici u SAD-u (od 1991. godine).

Bibliografska baza

Otvoreni pristup

SpringerLink

SpringerLink je informacijski servis izdavača Springer Verlaga koji nudi pristup online informacijama iz znanstvenih, medicinskih i tehničkih knjiga i časopisa. Uključuje elektronička i tiskana izdanja Springera, te nekih manjih izdavača (npr. Urban and Vogel, Steinkopff, i Birkhäuser). Ukupno je dostupno preko 500 časopisa.

Cjelovit tekst

USPTO

USPTO je baza cjelovitog teksta koja uključuje preko 6 000 000 tekstova o patentima.

Cjelovit tekst

Otvoreni pristup

Web of Science Core Collection

Bazu podataka održava Institute for Scientific Information (ISI), od 1991. do danas. Web of Science obuhvaća oko 8700, prema ocjeni međunarodne istraživačke zajednice vodećih svjetskih časopisa iz svih područja znanosti.

Bibliografska baza